Gratis webinar "Opvoeden in 2 huizen" 11 november 2024

Opvoeden in 2 huizen

Gratis Webinar over "opvoeden in twee huizen"

Maandag 11 november 2024 om 20.30 uur organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin voor ouder(s)/verzorger(s) uit de gemeente Raalte een gratis webinar over het opvoeden in twee huizen. Tijdens het webinar krijg je informatie over hoe je kinderen bij kunt staan tijdens een scheiding, ook kun je (anoniem) vragen stellen via de chat. Aanmelden kan via de website van het Centrum voor jeugd en gezin; www.cjgraalte.nl.  

Jaarlijks krijgen 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan...

Scheiden, ook al is het misschien in sommige situaties beter, blijft voor iedereen een ingrijpende gebeurtenis. Zelfs een scheiding waarin je als ouders het zo goed mogelijk probeert te regelen of geregeld hebt brengt onzekerheid en verdriet met zich mee. Het is niet wat je gehoopt had, je toekomstbeeld valt in duigen en mogelijk voel je je heel schuldig tegenover je kinderen of mensen om je heen.

Voor kinderen is het ook een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het dagelijks leven verandert totaal. Het meemaken van een scheiding heeft gevolgen voor alle kinderen. De gevolgen zijn afhankelijk van veel factoren zoals de leeftijd en ontwikkelingsfase. Elk kind reageert op zijn eigen manier op de scheiding. Kinderen kunnen bijvoorbeeld nog heel lang na de scheiding hoop houden dat ouders weer bij elkaar komen. Hoe kun je jouw kind hiermee het beste helpen?

Een scheiding wordt vaak als een achtbaan ervaren, waarin je de verschillende fases van verwerking doorloopt.  Het verwerken van een scheiding neemt bij ouders gemiddeld twee tot vijf jaar in beslag. Dit kan ook betekenen dat jij in een andere fase zit dan je ex-partner. Bovendien doorlopen de kinderen ook hun eigen proces van verwerking. Dit zorgt vaak voor veel onrust en verwarring.  Daarnaast spelen er vaak nog praktische zaken die geregeld moeten worden. Verhuizing, geldzaken, een ouderschapsplan, een omgangsregeling voor de kinderen; kortom er komt ontzettend veel op je af. Je bent ineens geen partners meer, maar je blijft wel ouders. Hoe kun je nu samen goede ouders blijven voor je kinderen? En hoe gaat dat als één van de ouders een nieuwe relatie krijgt en er een nieuw samengesteld gezin ontstaat? 

Wie geven het webinar?
Het webinar wordt gegeven door Danielle Overbeek en Marlies Eijlander/Amber Overweter, medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Raalte.

Voor wie: Ouder(s)/verzorger(s) uit de gemeente Raalte

Wanneer: Maandag 11 november 2024 van 20.30 – 21.30 uur.

Waar: Online, je ontvangt een link via de e-mail.

Aanmelden: kan tot donderdag 07 november 2024 via de aanmeldknop op de website  www.cjgraalte.nl. 

Vragen over dit onderwerp:

Zit je met vragen rondom scheiden of het opvoeden in twee huizen? Het Centrum voor Jeugd en gezin helpen je graag. Centrum voor Jeugd en Gezin: 0572-347470

Aanmelden

* = verplichte velden