Parentshouse Olst-Wijhe-Raalte

Het Parentshouse biedt tijdelijke huisvesting voor één van de ouders die, ten gevolge van een scheiding of relatie-time-out, geen woonruimte kan vinden in de buurt van de kinderen. Het Parentshouse is bestemd voor inwoners uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte.

ParenthouseIn februari 2019 is het Parentshouse geopend

Het Parentshouse voor Olst-Wijhe-Raalte staat in Raalte en is een initiatief van woningstichting SallandWonen, de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening en onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin. In het Parentshouse bevinden zich vijf wooneenheden (20 tot 28 m2 per wooneenheid), gemeenschappelijke keuken en badkamers. De all-in huurprijzen liggen tussen €390,- en €490,- per maand. Bewoning van 3 tot 12 maanden.

Kom ik in aanmerking?

Het Parentshouse is bedoeld voor één van de ouders. Kinderen kunnen er logeren. Dit zijn de selectiecriteria:

  • De aanvrager is in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
  • De aanvrager woont of woonde met zijn gezin/partner in de gemeente Olst-Wijhe of Raalte.
  • De aanvrager is gescheiden óf gaat scheiden of gaat tijdelijk uit elkaar
  • De aanvrager heeft met ex-partner in de gemeente Olst, Wijhe of Raalte één of meer kinderen. Zowel de aanvrager als de ex-partner heeft de wens dat de aanvrager actief betrokken blijft bij de (opvoeding van de) kinderen.
  • De aanvrager kan de huur opbrengen.
  • De aanvrager is in staat samen te leven met andere volwassenen en kinderen. De aanvrager is bereid zich in te zetten om het samenwonen succesvol te laten verlopen.
  • De aanvrager heeft een plan om aan woonruimte te komen, na het aangeboden jaar door het Parentshouse en heeft het voornemen zich daar actief voor in te zetten.
  • De aanvrager is bereid een vorm van begeleiding/hulp te accepteren, gedurende de bewoning in het Parentshouse.

Parentshouse biedt rust voor ouders en kinderen tijdens een scheiding

We willen graag dat kinderen minder in spanning en angst leven in een huis waarin ouders vaak slecht met elkaar samen kunnen leven en de spanningen steeds meer oplopen als gevolg van een scheiding. Het Parentshouse biedt plek voor één van de ouders, waar ook regelmatig de kinderen kunnen verblijven. Het voorkomt gedwongen samen moeten blijven wonen, ongewenst ver weg wonen, wisselende woonplekken of bankslapen bij bekenden. Ook bij een relatie-time-out biedt het Parentshouse plek.

De Selectiecommissie, bestaande uit SallandWonen, CJG en de Kern, neemt op grond van de intakegesprekken eigenstandig een besluit over de keuze van de bewoner(s) gebaseerd op de criteria en op eigen inschattingen. De Kern heeft een rol in de intake, begeleiding en beheer.

Hoe meld je je aan of heb je vragen?

Aanmeldingen verlopen via de website, contactformulier Parentshouse Olst-Wijhe-Raalte: http://www.parentshouses.nl/.

Een kijkje binnen

Benieuwd hoe dit er nou uitziet? Kijk dan eens binnen via onderstaande link.
https://www.rtvoost.nl/nieuws/308269/Eerste-Parentshouse-van-Overijssel-geopend-in-Raalte

De kern

Olst-WijheLogo raalte
 

 

 

 

LogoSallandwonen

 

 

 

Hulp nodig of vragen?