Crisis buiten bereikbaarheidsuren
Bij crisis buiten onze bereikbaarheidsuren:
Crisissituaties rondom een kind dat in behandeling is:
• Bel met de betrokken zorginstelling (van 09.00 tot 17.00 uur).
• Bel met 0800 2000, Veilig Thuis IJsselland (buiten kantooruren).
Crisissituaties rondom een kind dat niet in behandeling is:
• Bel met 0800 2000, Veilig Thuis IJsselland
Veilig Thuis IJsselland; voor advies en melding van huiselijk geweld
Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt. Bij huiselijk geweld is het slachtoffer meestal afhankelijk van de pleger. Het geweld kan zowel lichamelijk zijn als seksueel of psychisch. Kindermishandeling, ouderenmishandeling en geweld in de relatie; het stopt nooit vanzelf.
Hoe herken je huiselijk geweld?
Er zijn verschillende signalen die je kunnen opvallen. Stil en teruggetrokken gedrag, juist heel druk gedrag, het schrikken van aanrakingen, vaak verwondingen hebben, maar ook een onverzorgd uiterlijk, ouders die schreeuwen tegen hun kind of vaak negatieve dingen zeggen over hun kind of een partner die je nooit buiten ziet.
Wat kan ik doen?
Praten helpt echt. Je kunt praten met een ander of met degene waar je je zorgen over maakt. Als je niks doet, verandert er zeker niks. Er zijn hulpverleners die meer weten over huiselijk geweld, bijvoorbeeld medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Advies vragen of een melding doen
Je kunt ook rechtstreeks contact zoeken met een Veilig Thuis organisatie. In deze regio is dat: Veilig Thuis IJsselland; het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Je kunt er terecht voor meer informatie, advies over wat je zelf kunt doen of voor het melden van mishandeling. Het telefoonnummer van Veilig Thuis is: 0800 2000. Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Als je belt, word je gevraagd om je plaatsnaam in te spreken. Daarmee kom je vanzelf terecht bij de Veilig Thuis bij jou in de buurt. Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.
Meer informatie vind je op de website van Veilig Thuis IJsselland: www.vtij.nl