VOL! Workshop: Alcoholgebruik bij pubers

fun

Pubers zijn vaak eigenwijs; ze zijn het liever niet met je eens. Dit komt door de groei van de hersenen en de wil om zelfstandig te worden. Als ouder heb je veel invloed op het gedrag van je kinderen. Zo ook als het gaat om het gebruik van alcohol. In Nederland is het zo dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken, maar wanneer ouders hier aan vast willen houden ontstaat er vaak discussie. Het kan erg lastig zijn om met je puber in gesprek te gaan over dit onderwerp en er op vertrouwen dat je puber geen alcohol drinkt. Het is daarom belangrijk dat jij de grenzen aangeeft, dat je uitlegt waarom je regels stelt en dat je het goede voorbeeld geeft. Als ouders heb je meer invloed op het drinkgedrag van je kind dan je waarschijnlijk denkt. Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Raalte op donderdag 28 maart 2019 een workshop ‘alcoholgebruik bij pubers’.

Wat leer je in de workshop?

Deze workshop staat in het teken van wat alcoholgebruik met je kind doet. Je staat stil bij de invloed die ouders kunnen uitoefenen op het alcoholgebruik bij je puber. In deze workshop kom je erachter hoe je met je puber in gesprek kunt gaan over alcohol en ontvang je tips waarmee je kunt voorkomen dat je continu in strijd bent met je puber, want het is juist erg belangrijk om betrokken te blijven en zicht te houden op wat je kind doet.  

In contact blijven met je puber heeft een positieve invloed op het welzijn en de lichamelijke gezondheid van jullie als ouders, maar zeker ook op dat van je kind. Benieuwd hoe je in contact blijft over alcoholgebruik? Kom dan naar de workshop op donderdag 28 maart 2019.

Voor wie: Ouders uit de gemeente Raalte

Wanneer:  Donderdag 28 maart 2019 van 19.30 uur – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Waar: CJG Locatie, Jan van Arkelstraat 1, 8101 EN Raalte

Aanmelden: Voor maandag 25 maart 2019 via de aanmeldknop op de website  www.cjgraalte.nl

Meer informatie? www.cjgraalte.nl