Wil jij ook anderen helpen met hun zwangerschap?

Testing

Wil jij ook je steentje bijdragen? Valerie deelt haar persoonlijke verhaal voor Moeders voor Moeders en vertelt op welke manier het haar geholpen heeft! Lees hieronder het verhaal van Valerie.

Ik heb altijd geroepen dat ik vroeg kinderen wilde. Op mijn 16e leerde ik mijn man kennen en toen ik klaar was met mijn studie ben ik gestopt met de pil. Iets in mij zei dat ik moeite zou hebben met zwanger worden, maar ik hoopte dat het tussen mijn oren zat. Na een jaar proberen, zijn we naar het ziekenhuis gegaan voor een vruchtbaarheidsonderzoek. Bij mijn man was alles perfect, beter kon niet zeiden ze. Helaas was er wel iets te zien bij mij. PCOS, er groeiden veel eitjes maar geen één zou uit zichzelf groot genoeg worden. We zijn toen direct begonnen met de behandeling.

Na een jaar lang pillen en iedere maand weer de teleurstelling zijn we vervolgens verder gegaan met  hormoonspuiten. De arts zei dat ik niet te veel hoop moest hebben, want het kon lang duren voordat ze de juiste hoeveelheid zouden hebben. Dus bij de eerste echo ging ik er vanuit dat de eitjes nog allemaal klein waren. Maar tijdens de echo zei de arts: “je wilde geen vierling toch?”. Ik keek een beetje raar, maar wat bleek: het medicijn werkte erg goed...te goed.

Er waren vier eitjes van de juiste grootte. Bij de tweede behandeling hebben ze de dosis naar beneden gedaan en alles ging goed. Mijn eitje was groot genoeg en kon bevrucht worden. En toen... Toen was ik zwanger!!! Ik was super blij en kon het niet geloven. Mijn zoontje is inmiddels 1 jaar en tot mijn grote verbazing ben ik nu in verwachting van ons tweede kindje! Ditmaal zonder ziekenhuishulp.

Ik weet als geen ander hoe het is om in onzekerheid te zitten en ik heb mij daarom ook aangemeld bij Moeders voor Moeders om andere vrouwen te helpen bij hun kinderwens! Zwanger zijn en moeder worden is het mooiste wat er is en dat gun ik iedere vrouw die een kinderwens heeft!

Bij jou in de buurt