Week van de pleegzorg 2019

pleegzorg capagne

Ieder kind verdient het om zo thuis mogelijk op te groeien!

De Week van de Pleegzorg wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd van 30 oktober t/m 6 november. Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst.

Programma 2019

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals exposities, pleegoudercafés, boekpresentaties, een foster festival, themavonden, een pleegouderontbijt, brunch of high tea, informatiebijeenkomsten voor mensen die overwegen om pleegouder te worden en de landelijke pleeggrootouder-kleinkind dag in Alkmaar. Tijdens de Week van de Pleegzorg kunnen pleeggezinnen in heel Nederland gratis zwemmen bij een van de zwembaden van de koepels Optisport , LACO en de
werkgeversvereniging WiZZ.  Op www.weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Nieuwe pleegouders

Wil jij meer informatie over pleegzorg of wil je graag pleegouder worden? Kijk dan op de website van Pleezorg Nederland.