Voor altijd jong in de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2016

Opa’s en oma’s staan centraal tijdens de 62e editie Kinderboekenweek

Ze nemen je mee op stap, hebben altijd wat lekkers klaarstaan en zijn altijd blij om je te zien: Opa’s en oma’s. Tijd om ze in het zonnetje te zetten tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober 2016. Het thema is dit jaar ‘Voor altijd jong!’ 
In de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek Salland leuke activiteiten voor kinderen en hun grootouders. Vaders en moeders zijn natuurlijk ook welkom.  

  • Kinderboekenweek in de Bibliotheek Salland

Opa’s en oma’s zijn met hun kleinkinderen hartelijk welkom in de Bibliotheek. In de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Salland staan de volgende activiteiten gepland:
 

  • Voorlezen met gebaren

Bibliotheek Olst
Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Olst met het BoekStart-Voorleesuurtje, waarin Marijn van Assen en Jonne van Ooijen gaan voorlezen met gebaren. De inloop is vanaf 9:45 uur en het duurt tot 11:00 uur, kindjes tot 4 jaar zijn van harte welkom.
 

  • Illustrator en schrijfster Milja Praagman leest voor

Bibliotheek Raalte
Milja Praagman, illustratrice/prentenboekenschrijfster komt langs tijdens het voorleesuurtje op vrijdag 7 oktober van 9:30 tot 10:30 uur in Raalte. Milja is bekend van onder andere de prentenboeken ‘Nog honderd nachtjes slapen’ en ‘Viezeltje’. Alle dreumesen en peuters tot en met 3 jaar zijn welkom om van haar vertellingen en tekenkunst te genieten. Vooral oma’s en opa’s zijn uitgenodigd om te komen met hun kleinkinderen. Er staat een kopje koffie klaar en voor de kinderen is er wat te drinken en lekkers. De toegang is gratis.

  • Schrijfster Susanne van der Wouden leest voor

Bibliotheek Olst
Schrijfster Susanne van der Wouden komt voorlezen in de Bibliotheek Olst op 8 oktober om 10:30 uur en 11:30 uur. Susanne heeft de boeken ‘Boom en Kraai’ en ‘De dolfijnenheks’ geschreven. Vergeet vooral niet je opa en/of oma mee te nemen! De toegang is gratis.
 

  • Workshop tekenen

Bibliotheek Raalte
Juliette de Wit (o.a. illustratrice van de boeken van ‘Spekkie en Sproet’) geeft op 12 oktober van 14:00 tot 15:30 uur een workshop tekenen in de Bibliotheek Raalte. De workshop is geschikt voor kinderen van 6-10 jaar en natuurlijk zijn ook opa en/of oma van harte welkom. De toegang is gratis.
 

  • Foto & Boek 

Bibliotheek Olst en Heino
Laat zien hoe blij je bent met je favoriete voorleesboek van opa en/of oma! Kom tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Olst en Heino met een foto van jezelf met je opa en/of oma met jullie favoriete boek. Deze foto wordt opgehangen in de Bibliotheek en er wordt een lunchbon onder de inzenders verloot.
 

  • Codewoord

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel. Codewoord behandelt vragen over het thema van de Kinderboekenweek en geeft hier passende boekentips bij. De deelnemende kinderen verdienen letters door de vragen juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen.