Vacature Maatschappelijk werkende complexe scheidingen

ipad

In de gemeente Raalte maakt  Het Algemeen Maatschappelijk Werk van de Kern onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk werkende complexe echtscheidingen. Voor deze functie zul je gedetacheerd worden naar het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wat ga je doen?

Het aantal echtscheidingen neemt toe. Dat merken we ook in Raalte. Er is sprake van een forse toename van casuïstiek waarbij problematiek rond kinderen en opvoeding speelt als gevolg van een  complexe echtscheiding. Belangrijk is dat een kind beide ouders kan blijven zien én dat ouders positief met elkaar blijven communiceren. Helaas lukt dit niet altijd. Inmiddels behoort deze problematiek tot de top 3 van hulpvragen binnen het CJG (naast hulpvragen met betrekking tot gedragsproblemen van kinderen en overbelasting van ouders). Het betreft vaak zeer ingewikkelde problematiek waarbij ouders het belang van het kind uit het oog verliezen door de strijd waarin ze met elkaar beland zijn. Het goed kunnen begeleiden van dergelijke casuïstiek vereist veel kennis en competenties:

 • Juridisch, op het gebied van familierecht
 • Pedagogisch, wat betekent een complexe scheiding voor kinderen, hoe begeleiden ouders hun kinderen hierin zo goed mogelijk?
 • Praten met kinderen, zonder ze in een loyaliteitsproblemen te brengen, kinderen moeten niet hoeven kiezen.
 • Conflicthantering en bemiddeling
 • Verwerkingsproblematiek
 • Communicatieproblematiek
 • Systemische of contextuele kennis van gezinnen.

Als maatschappelijk werkende complexe scheidingen werk je vanuit de visie dat het kind centraal staat en dat ieder kind recht heeft op goed contact met beide ouders. Hierbij  bied je ondersteuning en begeleiding aan zowel de ouders als de kinderen. Je werkt in de keten en je onderhoudt contacten met samenwerkingspartners rondom cliënten en bespreekt jouw bevindingen in het team. Vanzelfsprekend draag je zorg voor een juiste, tijdige en volledige registratie en verslaglegging van begeleidingsgegevens.

Voor het CJG  team in Raalte zoeken wij een nieuwe collega (32 uur per week voor bepaalde tijd). Je komt in dienst van Stichting de Kern en wordt gedetacheerd naar het CJG.

Ben jij onze nieuwe collega?

 Wij zijn op zoek naar een loyale, hardwerkende collega die minimaal 3 jaar werkervaring heeft in het maatschappelijk werk. Je hebt kennis van en ervaring met het begeleiden van complexe echtscheidingssituaties.

 Verder:

 • Heb je de hbo opleiding maatschappelijk werk & dienstverlening afgerond
 • Heb je kennis van de sociale kaart en bekendheid met o.a. BOR en BRAM
 • Heb je ervaring met het voeren van ouder- en kindgesprekken
 • Heb je ervaring met het inschatten van veiligheidsrisico in het belang van de kinderen
 • Werk je resultaatgericht, heb je een flexibele werkhouding en hecht je groot belang aan het leveren van de beste kwaliteit
 • Beschik je vanzelfsprekend over goede communicatieve vaardigheden  en ben je integer
 • Kun je goed zelfstandig werken
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B en beschik je over een auto
 • Raak je niet snel van slag in stresssituaties en heb je een groot probleemoplossend vermogen
 • Ben je werkzoekende en per direct beschikbaar

Wie zijn wij?

De Kern Maatschappelijke Dienstverlening is een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale en materiële problemen. We stellen onszelf ten doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van mensen te bevorderen en hun probleemoplossend vermogen te vergroten. De Kern richt zich vooral op mensen van alle leeftijden, die in dat opzicht het meest kwetsbaar zijn. Kijk voor meer informatie op https://www.stdekern.nl/missie-visie

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Raalte is dé plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren terecht kunnen voor advies of ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Hier kunnen ouders elkaar ontmoeten, ervaringen delen, maar ook gewoon antwoord krijgen op vragen. Of samen met het CJG zoeken naar de ondersteuning die nodig is bij de oplossing van een lastige opgroei- of opvoedsituatie.

In het CJG werken we samen om ouders en hun kinderen goed op weg te helpen.

Wij hebben veel te bieden!

We bieden je een uitdagende functie in een fijn team van 32 uur tot in eerste instantie eind 2019. Bij goed functioneren en onder voorbehoud van voortzetting van de financiering van de functie is er uitzicht op een structureel dienstverband. Je functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening. De CAO biedt een goed pakket arbeidsvoorwaarden, daarnaast bieden we onze eigen aanvullende regelingen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Anneke Krijgsheld of Roelien van Lenthe: telefoonnummer 0570-547300. Reageren kan tot en met 31 maart 2019. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op: donderdag 11 april.

Enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande link

https://www.werkenbijdimencegroep.nl/vacature/maatschappelijk-werkende-de-kern?fbclid=IwAR3ICXXWpZvW30f7tZsLTm2AgQvWSe0Z1FGP0Fl8OmJK4RwWYjNUatC2SHQ

Hulp nodig of vragen?