Vacature CJG: GZ-psychloog (20-30 uur)

fam

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Raalte is dé plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren terecht kunnen voor advies of ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een

zelfstandig werkende GZ-psycholoog voor 20-30 uur per week.

Wat ga je doen?

Als GZ-psycholoog in het CJG bied je diagnostiek en behandeling die voorliggend is op het aanbod in de specialistische jeugd GGZ. In het CJG is de problematiek zeer divers, van kleine tot grote vraagstukken (zoals angstproblematiek en trauma en emotie- en agressieregulatie), waarbij je goed moet screenen wat kindfactoren en systemische factoren zijn en het belangrijk is dat je goed kan inschatten welke hulp nodig is. Je biedt maatwerk waarbij het belangrijk is dat je buiten de kaders kan denken. Je hebt veel contact met jeugdigen en hun ouders.

Je bent vanuit het CJG het boegbeeld op het gebied van jeugd ggz casuïstiek. Tevens ben je de verbindende schakel tussen huisartsen en de specialistische jeugd ggz. Je werkt systeemgericht, geeft advies, voert triage uit en je biedt screeningsdiagnostiek. Daarnaast bied je kortdurende behandeling en overbruggingszorg. Je werkt met veel verschillende partijen rondom een kind, zoals andere medewerkers van het CJG, huisartsen, poh-ers, scholen, GGD en politie.

Je bent dé adviseur op het gebied van jeugd ggz voor de andere professionals in het CJG. Het CJG maakt sinds vorig jaar een grote ontwikkeling door zowel in omvang als expertise. In dat opzicht zijn we een jong, enthousiast en ambitieus team met een diversiteit aan expertise en zoeken we samen hoe we onze rol in de samenleving van Raalte op het gebied van opvoeden en opgroeien de juiste vorm en inhoud geven. Ook de functie van GZ-psycholoog is nog in ontwikkeling. Samen met jou, de huisartsen in de gemeente Raalte en de collega’s van het CJG bekijken we hoe de jeugd in Raalte het meeste profijt heeft bij jou inzet.  

Wie ben jij?

 • Je bent een zelfstandig werkende BIG-geregistreerde GZ-psycholoog, bij voorkeur met de differentiatie kind en jeugd
 • Je beschikt over uitstekenede communicatieve vaardigheden
 • Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig werken
 • Je bent bij voorkeur gecertificeerd voor behandelingen zoals EMDR en CGT
 • Je hebt aantoonbaar ervaring in het werken met kinderen en ouders binnen de J-GGZ
 • Je bent innovatief en vindt het leuk om in een functie te werken die nog in ontwikkeling is
 • Je bent breed geïnteresseerd in verschillende problematieken en hebt het lef om deze aan te pakken
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied en kan deze overdragen aan het team
 • Je bent toegankelijk voor vragen uit je omgeving en kan buiten de kaders denken
 • Je bent flexibel en ambitieus

Wie zijn wij?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Raalte is dé plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren terecht kunnen voor advies of ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Hier kunnen ouders elkaar ontmoeten, ervaringen delen, maar ook gewoon antwoord krijgen op vragen. We ondersteunen ouders en jeugdigen binnen lastige opgroei- of opvoedsituaties.

Daarbij kiezen we voor een integrale aanpak en kijken naar het hele gezin en alle leefgebieden. We werken middels het principe: “1 gezin, 1 plan, 1 regisseur” en bieden daarin wat nodig is. Het CJG werkt met een integrale aanpak; we kijken naar het hele gezin en naar alle leefgebieden.

Op het moment dat er meer gespecialiseerde jeugdzorg nodig is ondersteunen we ouders en jeugdigen in dit proces.

Samenwerking

In het CJG werken we samen om ouders en hun kinderen goed op weg te helpen. Mensen met kennis van jeugdgezondheidszorg (GGD), maatschappelijk werk (De Kern), licht (verstandelijke) beperkingen (MEE) en geestelijke gezondheidszorg werken nauw samen met de consulenten jeugd van het gemeentelijke toegangsteam in één CJG team. Zij werken samen met ouders en jongeren, scholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, kraamzorg, verloskunde, huisartsen, leerplicht én vakmensen uit de jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en het welzijnswerk.

Kijk voor meer informatie op: https://www.cjgraalte.nl

Wat bieden wij

 • Een ontwikkelfunctie in een enthousiast en veelzijdig team waarin je het verschil kan maken voor de kinderen en jongeren in de gemeente Raalte
 • Een overeenkomst van opdracht op basis van inspanningsverplichting voor de periode van een jaar (welke jaarlijks verlengd kan worden) met een marktconform uurtarief
 • Uren zijn in overleg flexibel in te zetten tussen de 20-30 uur per week
 • Een dynamische werkplek met zeer veelzijdige problematiek waarin je uitgedaagd blijft
 • Een functie waarin je je blijft ontwikkelingen door het samenwerken met verschillende experts

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de functie contact op met S. Meijer, Coördinator CJG: telefoonnummer 0572 – 347470.

Reageren kan tot en met 10 februari 2019.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 15 februari 2019

Enthousiast? Stuur je motivatiebrief en CV naar info@cjgraalte.nl  t.a.v. S. Meijer

Of naar

CJG Raalte

t.a.v. S. Meijer

Postbus 140

8100 AC  Raalte

Bij jou in de buurt

Workshop 'slaappatronen ontwikkelen'
24 september 2019

Een baby erbij
12 november 2019

Samengestelde gezinnen
1 oktober 2019