ROTS en WATER training januari is VOL

yeah

De training van januari is inmiddels vol, maar wij doen ons uiterste best om nog een extra groep te kunnen starten. Verder info volgt zo spoedig mogelijk.

Op woensdag 18 januari 2023 start Centrum van Jeugd en Gezin in samenwerking met Carinova, de weerbaarheidstraining Rots & Water voor kinderen van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Raalte. Dit doen we in de gymzaal op de onderbouwlocatie van basisschool De Bolster, Kastanjelaan 1-2 in Raalte. De trainingen zullen plaats vinden op de woensdagmiddagen van 15:00 - 16:00 uur. 

De data van de bijeenkomsten zijn: 

Woensdag 18 januari 2023

Woensdag 25 januari 2023

Woensdag 01 februari 2023

Woensdag 08 februari 2023

Woensdag 15 februari 2023

Woensdag 22 februari 2023

Woensdag 01 maart 2023    Geen training herfstvakantie 

Woensdag 08 maart 2023 

Woensdag 15 maart 2023 

Rots en Water 

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining waarbij we meer bewegen dan praten. Het doel van de training is het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, ruzies, buitensluiten, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. Hierbij richten we ons op het vergroten van weerbaarheid, de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van kinderen. Dit leren we de kinderen door middel van sportieve spellen en oefeningen. 

Wat oefenen we?

• Sterk staan, bewust zijn van de eigen lichaamshouding

• Sociale en verbale vaardigheden 

• Voor jezelf en voor anderen opkomen, bijvoorbeeld bij pesten

• Ademhaling gebruiken in lastige situaties

• Concentreren en focussen

• Jezelf beheersen

• Grenzen aanvoelen en aangeven

• Eigen keuzes maken en omgaan met groepsdruk (rots)

• Met andere samenwerken, samen spelen en samen leven (water)

Tweemaal per jaar wordt er een Rots en Water training verzorgd voor kinderen van groep 5 t/m 8. De training is wekelijks, met uitzondering van vakanties, 8 of 9 keer en wordt begeleid door twee medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin en Carinova. We hebben ruimte voor 12 deelnemers, bij meerdere aanmeldingen zullen wij een wachtlijst hanteren.

Voor aanmeldingen gebruikt u het aanmeldformulier

Voor het starten van de training willen we graag met uw kind kennismaken in de vorm van een kort intake gesprek, aan de hand van het intake formulier. De gesprekken zullen wij zoveel mogelijk laten plaatsvinden op 10 januari na schooltijd. 

Voor vragen mag u contact opnemen met Centrum voor Jeugd en Gezin via 0572 347 470 of info@cjgraalte.nl. 

Carinova logo