Gratis workshop 'omgaan met ruzie tussen kinderen onderling'

pesten

Een kind opvoeden is iets wat ouders met vallen en opstaan doen. Het opvoedprogramma Triple P heeft als basis dat kinderen zich beter ontwikkelen  als de opvoeding op een positieve manier gaat. Daarom organiseren wij vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)  Raalte een aansprekende workshop “omgaan met ruzie en agressie binnen het gezin” die valt onder het opvoedprogramma Positief Opvoeden van Triple P.  

Wat leer je in de workshop?
Alle kinderen hebben wel eens ruzie of zijn wel eens boos. Maar als dit vaak gebeurt of als broers en zussen elkaar thuis steeds in de haren vliegen hebben ze hulp nodig van hun ouders om dit gedrag te keren. Maar hoe doe je dat nou op een positieve manier en zonder zelf ook boos te worden? Dat leer je in deze workshop!  Je gaat twee uur aan de slag met dit onderwerp, samen met andere ouders die hetzelfde willen leren.

Inhoud workshop
In deze workshop ga je met elkaar kijken hoe je dit probleem aan kunt pakken. Samen met andere ouders krijg je van Marieke Elders, Triple P-trainer, informatie over waarom kinderen ruzie maken.  Je leert welke vaardigheden kinderen nodig hebben om te kunnen samenspelen en om te gaan met anderen. Ook leer je hoe je een ruzie aanpakt tussen broers en zussen, wat je moet doen wanneer kinderen niet willen delen, maar ook wanneer het gedrag agressief wordt. Je krijgt positieve strategieën aangeboden over hoe je kinderen kunt leren om beter met elkaar om te gaan. De workshop bestaat afwisselend uit film, theorie en lekker zelf aan de slag gaan. Aan het eind van de workshop heb je je eigen opvoedaanpak ontwikkelt die je ook meteen thuis in de praktijk kunt gaan toepassen.

Voor wie:  ouders uit de gemeente Raalte

Wanneer:  dinsdag 19 juni 2018 van 19.30 uur – 21.30 uur. Graag om 19.15 uur aanwezig.

Waar: Jan van Arkelstraat 1 in Raalte

Aanmelden:  via de aanmeldknop op de website www.cjgraalte.nl, let op: vol = vol

Meer informatie? www.cjgraalte.nl