Gratis webinar "Mediawijsheid" 27 november 2023

mediawijsheid

Gratis Webinar “Mediawijsheid”

Social media, zorg of zegen?

Kinderen en jongeren zijn voor, tijdens en na schooltijd druk in de weer met hun smartphones (Tiktok, Snapchat, Instagram, Gamen). Veel opvoedvragen gaan over het mediagebruik van kinderen. De grootste uitdaging voor ouders is om een goede balans te vinden. Naast digitale media, moet er ook tijd zijn om buiten te spelen, te sporten, te lezen, voldoende te slapen en met elkaar te praten en te lachen. Hoe kan jij je kind daarbij helpen?

Waar moet ik als ouder op letten?

Welke afspraken kan ik maken over gebruik van smartphone, gamen en social media en hoe blijven we in balans? Hoe kunnen kinderen/jongeren begrensd worden?

Welke invloed heeft media, gamen en schermen op de ontwikkeling van het kind

(positieve kanten en bedreigende factoren)?

Beeldschermtijd?

Waar kan ik terecht als zaken uit de hand lopen?

Ben jij ook benieuwd wat de invloed van social media, gamen of een scherm heeft op de ontwikkeling van jouw kind en hoe je hiermee om moet gaan? Wil je handige tips en tricks, geef je dan nu op voor de webinar ‘Mediawijsheid’.

Wat leer je in de webinar?                                                         
Deze webinar geeft je inzicht in wat er op social media gebied speelt bij je kinderen, je leert te kijken naar de situatie waarin jijzelf zit en hoe jij de controle over het gebruik hiervan kan sturen/behouden.

Inhoud webinar:
Tijdens deze webinar ga je vooral luisteren en kan je via de chat vragen stellen. We zouden vooraf al graag van je horen hoe oud je kind(eren) is/zijn!

De webinar wordt gegeven door Janine van Loenen en Monique Pastink (CJG Raalte).

Voor wie: Ouders uit de gemeente Raalte.

Wanneer: Maandag 27 november 2023 om 20.00 – 21.00 uur.

Waar: Online via Google Meet, je ontvangt een uitnodiging via de e-mail.

Aanmelden: via de aanmeldknop op de website www.cjgraalte.nl. Bij de aanmelding graag uw adresgegevens, e-mail en telefoonnummer achterlaten. Bij het opmerkingenveld graag de leeftijd van uw kind(eren) vermelden.

Kosten: Gratis

Mocht aanmelden niet meer mogelijk zijn, maar heeft u wel interesse in deze workshop laat ons dit dan weten via info@cjgraalte.nl dan kijken we of er nog andere mogelijkheden zijn.

Aanmelden

* = verplichte velden