Gratis Online workshop Ruzie tussen kinderen onderling

broerzus

Gratis workshop “omgaan met ruzie tussen kinderen onderling”

Wil je het in deze tijden van thuiswerken nog een beetje gezellig houden in huis en je kinderen aanleren hoe ze in conflicten met elkaar omgaan? Moet je ingrijpen of laat je het ze zelf oplossen? Hoe kalmeer je je kinderen tijdens een driftbui als gevolg van een conflict? We gaan het hierover allemaal hebben.

Wat leer je in de workshop?

Alle kinderen hebben wel eens ruzie of zijn wel eens boos. Maar als dit vaak gebeurt of als broers en zussen elkaar thuis steeds in de haren vliegen hebben ze hulp nodig van hun ouders om dit gedrag te keren. Maar hoe doe je dat nou op een positieve manier en zonder zelf ook boos te worden? Dat leer je in deze workshop! Je gaat in twee avonden aan de slag met dit onderwerp, samen met andere ouders die hetzelfde willen leren.


Inhoud workshop

In deze workshop ga je met elkaar kijken hoe je dit probleem aan kunt pakken. Samen met andere ouders krijg je van Marieke Elders, Triple P-trainer en Danielle Overbeek informatie over waarom kinderen ruzie maken. Je leert welke vaardigheden kinderen nodig hebben om te kunnen samenspelen en om te gaan met anderen. Ook leer je hoe je een ruzie aanpakt tussen broers en zussen, wat je kunt doen wanneer kinderen niet willen delen, maar ook wanneer het gedrag agressief wordt. Je krijgt positieve strategieën aangeboden over hoe je kinderen kunt leren om beter met elkaar om te gaan. De workshop bestaat afwisselend uit film, theorie en lekker zelf aan de slag gaan. Aan het eind van de workshop heb je je eigen opvoedaanpak ontwikkelt die je ook meteen thuis in de praktijk kunt gaan toepassen.

Voor wie: Ouders uit de gemeente Raalte

Wanneer: Donderdag 09 maart 2023 (deel 1) om 20.30 uur – 21.30 uur. Donderdag 16 maart 2023 (deel 2) om 20.30 uur – 21.30 uur.

Waar: Via Google Meet, je ontvangt een uitnodiging via de e-mail.

Aanmelden: vóór maandag 06 maart 2023 via de aanmeldknop op de website ww.cjgraalte.nl, let op: vol = vol (max. 8 aanmeldingen). Bij de aanmelding graag uw adresgegevens, e-mail en telefoonnummer achterlaten. Werkboeken worden thuisbezorgd.

Kosten: Gratis

Mocht aanmelden niet meer mogelijk zijn, maar heeft u wel interesse in deze workshop laat ons dit dan weten via info@cjgraalte.nl dan kijken we of er nog andere mogelijkheden zijn.