Gratis Online workshop 'Mediawijsheid'

ipad

Social media, zorg of zegen?
Kinderen en jongeren zijn voor, tijdens en na schooltijd druk in de weer met hun smartphones (Tiktok, Snapchat, Instagram, Gamen). Veel opvoedvragen gaan over het mediagebruik van kinderen. De grootste uitdaging voor ouders is om een goede balans te vinden. Naast digitale media, moet er ook tijd zijn om buiten te spelen, te sporten, te lezen, voldoende te slapen en met elkaar te praten en te lachen. Hoe kan jij je kind daarbij helpen?


• Waar moet ik als ouder op letten?
• Welke afspraken kan ik maken over gebruik van smartphone, gamen en social media en hoe blijven we in balans? Hoe kunnen kinderen/jongeren begrensd worden?
• Welke invloed heeft media, gamen en schermen op de ontwikkeling van het kind
(positieve kanten en bedreigende factoren).
• Beeldschermtijd.
• Waar kan ik terecht als zaken uit de hand lopen?


Ben jij ook benieuwd wat de invloed van social media, gamen of een scherm heeft op de ontwikkeling van jouw kind en hoe je hiermee om moet gaan? Geef je dan nu op voor de online workshop ‘Mediawijsheid’.


Wat leer je in de workshop: Deze workshop geeft je inzicht in wat er op social media gebied speelt bij je kinderen, je leert te kijken naar de situatie waarin jijzelf zit en hoe jij de controle over het gebruik hiervan kan sturen/behouden.


Inhoud workshop: Tijdens deze workshop ga je vooral luisteren en ervaringen met elkaar uitwisselen. We zouden vooraf al graag van je horen hoe oud je kind(eren) is/zijn en van welk social media platform er meestal gebruik wordt gemaakt.
De workshop wordt gegeven door Janine van Loenen.


Voor wie:      Ouders uit de gemeente Raalte.
Wanneer:      Donderdag 05 november 2020 19.30 – 20.30 uur.
Waar:            Online via Google Meet, je ontvangt een uitnodiging via de e-mail.
Aanmelden:  vóór maandag 02 november 2020 via de aanmeldknop op de website www.cjgraalte.nl.                Let op, vol=vol (max. 8 aanmeldingen). Bij de aanmelding graag uw adresgegevens, e-mail en                              telefoonnummer achterlaten.

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders uit de gemeente Raalte 05 november
19:30 tot 20:30
Online workshop