Centrum voor Jeugd en Gezin alleen telefonisch bereikbaar

Corona

Vanaf maandag 16 maart 2020 is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) alleen telefonisch bereikbaar. Het CJG aan de Jan van Arkelstraat 1 is gesloten voor inwoners.

Je kunt ons bellen op telefoonnummer: 0572 - 347470. Ook kun je ons mailen via: info@cjgraalte.nl

Het CJG houdt zich aan de adviezen van het RIVM om het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen duren in ieder geval tot en met 20 mei 2020.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin blijft haar werk zo veel mogelijk doen. De medewerkers werken vanuit huis en hebben via de telefoon of mail contact met jou.

Heb je vragen over het coronavirus, dan kun je terecht op de websites van de GGD en het RIVM

Voor ouders

De uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die daarbij horen hebben gevolgen voor ons allemaal. Je werkt misschien vanuit huis, maar ook kinderen doen hun schoolwerk digitaal en vanuit huis.  Dit is een hele uitdaging, die best heel pittig kan zijn, maar we doen allemaal ons best. Ben je benieuwd wat je kunt doen om het gezellig te houden, om er voor te zorgen dat de kinderen niet de hele dag achter een scherm zitten en hoe je thuiswerken kunt combineren met je nieuwe rol als juf of meester? kijk dan eens op deze website daarnaast kunnen ook wij jou vanuit het CJG helpen met dit soort vragen. Bel of mail ons gerust!

 

Voor kinderen en jongeren

Soms is het thuis niet zo fijn. Dan is het extra ingewikkeld dat je niet meer naar school of naar een sportclub kan. Het kan dan ook lastig zijn om daar thuis over te praten. Zoek dan een maatje. Wie kan er goed naar jou luisteren? Iemand van school? Een vriend of vriendin? De huisarts? Of praat je liever met een onbekende, bijvoorbeeld:

  • De Kindertelefoon  
  • @Ease
  • Je kunt ook chatten via jouwggd.nl 
  • Of chat met hulpverleners van Chat met Fier. Hier kun je (anoniem) je verhaal delen, geven ze jou informatie en helpen je als je dat wilt. Je kunt ook chatten als je je zorgen maakt om iemand uit je omgeving. De chat is open op: maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 6.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur. 
  • Bij TEJO Nederland zitten vrijwilligers klaar om met jou te bellen of te appen via 06-53937099. 

Heb je daar niet genoeg aan? Merk je dat het niet goed met je gaat, je slaapt slecht, je bent erg somber? Bel dan met het CJG (0572 - 347470) of je huisarts.

 

 

Bij jou in de buurt